Ik zou graag meer willen weten!...
KAN IK MIJN PERSOONLIJKE GROEI BLIJVEN VOLGEN?
Als je het resultaat van de beoordeling begrijpt, dan zullen verschillende stadia van je persoonlijke groei en ontwikkeling beter herkenbaar zijn en ga je zelf naar middelen zoeken om door elke fase heen te navigeren.
WAT IS HET NUT ERVAN OM DIT TE DOEN?
Het begrijpen van je belangrijkste persoonlijkheidskenmerken en die van de mensen in je directe omgeving, is zeer nuttig in relaties. Hierdoor kun je beter inspelen op hun behoeften zonder je eigen identiteit te verliezen. In ’t kort; je leert mensen beter begrijpen waarom ze dingen doen zoals ze ze doen.
HOE BETROUWBAAR IS DE UITKOMST?
Het is een van de meest populaire en meest gebruikte methodes geworden. Vaak gebruikt door psychologen, loopbaanadviseurs en werkgevers, wordt het aangeprezen als een snelle manier om meer te weten te komen over waar mensen goed in zijn en of ze zullen slagen in bepaalde rollen. Het ís en blijft echter een momentopname en het is dan ook aan te raden om het periodiek (zo elke 2 jaar, zeker op jongere leeftijd) opnieuw in te vullen, maar dan wel met gebruikmaking van dezelfde vragenlijst.
HOE BEINVLOEDT MIJN PERSOONLIJKHEID MIJ IN MIJN CARRIERE?
Jouw persoonlijkheid beïnvloedt alle aspecten van je prestaties, zelfs hoe jij reageert op situaties op het werk of in je relatie. Dit kan leiden tot meer productiviteit en werkplezier, waardoor de organisatie waarvoor je werk efficiënter kan functioneren, maar ook werkt het door in je persoonlijke relatie omdat collega’s en partners elkaar’s drijfveren beter begrijpen. Persoonlijkheid kan beschouwd worden als de motor die gedrag aandrijft.
HOE BEINVLOEDT MIJN PERSOONLIJKHEID MIJ IN MIJN STUDIE?
Ten eerste zijn er gedragstendenzen die van invloed kunnen zijn op je academische prestaties , zoals doorzettingsvermogen, consciëntieus zijn en je verbale competenties. Ten tweede; verbeterde cognitieve vaardigheden geven aan wat de skills zijn van de persoon in kwestie.
HOE VERLOOPT DE EVALUATIE IN EEN GROEP OF TEAM?
Nadat de profielen van alle groepsleden zijn opgestuurd en door hen gecheckt, wordt er eerst een privégesprek met ieder ingepland. Daarna assisteren we het team met het vormen van consensus over de kernthema's van het onderwerp of project, incl. het formuleren van een stelling - een hoofdonderzoeksvraag met deelvragen, - en het bepalen van de daarbij behorende onderzoeksmethodieken.
Vervolgens assisteren we bij het opstellen van een ‘actieplan' met deadlines (wie doet wat en wanneer?).
Normaal gesproken beschikt het team dan over voldoende instrumenten om zichzelf te mandateren.